Plannen voor 2009

blogje

 

27-12-09 De trip is  voorbij en hier staat het verhaal.

 

  maandag, 29 juni 2009

Het zou maar 'effe' een rondje van 10km of zo door het Aamsveen worden en de buienradar beloofde dat de buien westelijk aan ons voorbij zouden gaan.... Dat klopte tot het punt dat we de schuilhut aan de rand van het Aamsveen zagen. Het begon behoorlijk te regenen en in de schuilhut zouden we wel wat droogs aantrekken.  NOT.  De schuilhut werd op dat moment bewoond door een volkje bijen en de ruimte was niet groot genoeg voor ons allemaal.  Vanaf het veen tot huis hoosde het, de rugzakken waren binnenin ook drijfnat (wat was ook al weer het nut van een regenhoes?) en op het moment dat we onze straat binnenliepen stopte het met regenen.   En de tent?  Die hebben we nog steeds niet gevonden. Nu is het probleem niet een andere te kopen, maar deze was door San gemodificeerd naar onze wensen.


 

  zondag, 21 juni 2009

Vroeg weg naar Holten om wat kilometers op de Sallandse Heuvelrug te maken. Het is nog te vroeg voor de ATB'ers die er pas vanaf een uur of half negen zijn en hoofdzakelijk op de fietspaden rijden.  Vanaf negen uur komen veel hangbuikzwijntjes in de meeste bonte wielrenneruitrusting over de paden peddelen om daarna tevreden een shagje op te steken  en een frietje bij de lokale friettent te halen. Af en toe kom je mensen tegen die serieuzer met hun sport bezig zijn, maar om de een of andere reden blijft het deze ochtend rustig. Maar we hebben een probleem!!  De tent is zoek! Hoe kun je een tent kwijt raken? Geen idee. Opgerold is het een pakje van 35cm bij 10cm, klein maar toch wel belangrijk voor overnachting in Indian Gardens. Anyway, dat was toch wel het belangrijkste gespreksonderwerp die 21km

Google Map

GPS Track


 

  zondag, 14 juni 2009

Buienradar.nl gaf aan dat er een front met stevige regen aankwam dat, naar ik schatte, na twee uur bij ons zou zijn, dus geen wandeling van 4 uur, dan maar 2 uur en droog. Maar als je andere helft eerst nog een schaal cornflakes en een kop koffie wegwerkt, dan ben je al een kwartier verder en dus later weg en op de terugweg een kwartier in de regen. Vandaag heeft zij nieuwe wandelschoenen uitgeprobeerd en was daar tevreden over. Het werd maar 12km en bijna niet nat.

 

   

 

  dinsdag, 26 mei 2009

He, he eindelijk weer een stukje voor de blog. Na het werk aan de studio van TDG productions, twee weken op vakantie met het een en ander aan wandelwerk en voorbereiding en daarna de ladder op om de buitenkant van het huis te schilderen. Dus, het was geen onwil maar onmacht :-)  De twee weken aan de Ardeche brachten we door met de ene dag wandelen en de andere dag hardlopen en wonderbaarlijk genoeg: geen blessures en geen spierpijn of andere ongemakken. De link linksonder wijst naar de hoofdpagina van het wandelgebeuren waar nu de eerste van de reeks van vijf staat, Gerbier de Jonc.

 

Frankrijk

 

 


 

  zondag, 15 maart 2009

Uiteindelijk stond er 23,5 kilometer op de GPS, maar met een uit en thuis tijd van 5 1/2 uur nauwelijks een snelheidsrecord te noemen.  Het weer speelde ook niet echt mee en zorgde vanaf de brug in Buurse voor het nodige vocht.  De nieuwe wandelschoenen van San zorgen nog steeds voor ongemak voornamelijk door de inlegzool. We zijn nog niet helemaal zeker of we onze weggooitent meenemen naar de USA of dat we een nieuwe kopen omdat kleiner opvouwbaar is en niet zoals die we nu hebben als speciale bagage moeten meenemen. We hebben overigens in London dankzij de stand van het Engelse Pond nog wat first layer spul gekocht met een verhouding 1 tot 2, ofwel voor de prijs van 1 in Nederland 2 in London.

 

 

Google Map

GPS Track

 

 


  zaterdag, 7 maart 2009

Dit weekend plus een paar dagen naar love no.1,  London.  Een stad waar we minimaal 1 maal per jaar heen gaan. Even niets doen, chillen, onderdompelen in hektiek, biertje happen in een pub, lunchen in vreemdsoortige lunchrooms en ook even naar Decathlon. De zaterdagavond voor een deel doorgebracht bij de Ceremony of the keys die iedere keer weer boeiend blijft. Zondagmiddag overvallen door regen op de heuvels bij Greenwich.  Overigens bij Decathlon een nieuwe weggooitent gezien die dezelfde buitenmaten heeft als die we nu hebben maar kleiner op te vouwen is.


  zondag, 1maart 2009

Dit weekend ben ik een onbestorven weduwnaar.  San is met dochten een weekend naar Maastricht en ik heb het rijk voor mij alleen.  Geen wandeling dus maar wel wat hardlopen, de sites bijwerken, fotobestanden bijwerken en  een beetje chillen van de bouw van de geluidsstudios  voor TDG. 


  zondag, 22 februari 2009

Weinig activiteit dit weekend, een klein familielid was jarig en me media naranja had niet zo veel zin om te wandelen. Wel hebben we besloten om volgend jaar (je moet tenslotte vooruit kijken :-) om naar China te gaan, een kompleet witte bladzijde en een uitdaging. Het hardlopen gaat steeds beter en de blessures lijken zich gewonnen hebben gegeven. 


  zondag, 15 februari 2009

Niet al te best weer, maar goed genoeg om te lopen. Via de nieuwe aanplant langs de A35, een stukje verder er onderdoor en dan in de stilte. Langs Johanneskerk, (Detail Google Map) een stukje Enschede dat de meesten die in deze stad wonen niet kennen. Achter boerderijen langs en het Twente kanaal over. Het ligt er nu verlaten bij, maar als de karpers weer bijten... Langs de Grolsch Veste over de UT via dochter en het Rijksmuseum door de stad naar huis.  Het laatste uur probeerde San weer haar neiuwe schoenen en het ging beter.  Al met al 23,5 km met de laatste 5km behoorlijk wat sneeuw.

 

 

Google Map

GPS Track

 

 


  zondag, 08 februari 2009

Aamsveen, maar dan net weer ietwat anders.  Soms kom je al jaren in een gebied, en dan opeens is er een stukje verderop nog een pad dat je nog niet kende. Zo ook vandaag. Eindelijk weer een beetje wandelen na een hardnekkige verkoudheid die het grootste deel van Nederland in zijn greep hield. Ongeveer 20 km door een stukje Aamsveen, een hopje Duitsland in en onder druk van natte sneeuw weer de beschutting van het Aamsveen. De blessures lijken over, dankzij de uitstekende hulp van Marjolein, onze fysiotherapeut; nu nog een beetje beter weer.   De plannen blijven borrelen en in tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er geen grote veranderingen, maar ja,  wat niet is .....   Wel hebben we besloten LA links te laten liggen, letterlijk en figuurlijk en toch maar richting Paria te gaan.

Google Map

GPS Track

 

 


  maandag, 26 januari in het jaar der wederopbouw 2009

Het geluid dat de buurman maakte met het schoonschrapen van zijn vooruit bevestigde wat de wekker al eerder had meegedeeld; tijd om op te staan. Met enige tegenzin, waar ik al meteen weer spijt van had omdat ik vroeg op het Witteveen wilde zijn om Schotse Hooglanders te fotograferen. De verdomde koeien hadden zich teruggetrokken om het achterste stuk en precies daar had ik de zon tegen; bummer!

Maar toch, behalve een paar foto's maken wilde ik ook weten hoe mijn knie zich zou houden op een 20km en dat viel niet tegen. Het keerpunt lag bij Harmühle. 

Google Map

GPS Track

 

 

  zondag, 18 januari 2009

De vrouwelijke helft van het duo is geveld door een stevige verkoudheid, 's ochtends nog een stuk wezen hardlopen en 's middags een snotterend hoopje ellende.   Dus geen wandeling,  maar op donderdag 21 januari wel de reis naar Dallas / Fort Worth geboekt, het beginpunt van onze trip. Dan 'Go West, Young Man!" tot Kershaw-Ryan SP dat het meest westelijke is op deze trip.


  zondag, 11 januari in het jaar der wederopbouw 2009

Rondje Rutbeek

Het is koud en half Nederland heeft de schaatsen uit het vet gehaald en een ander deel zit alweer bij de eerste hulp. Bedoeling was 4 uur en het eerste uur het uitproberen van de nieuwe schoenen van San. Toch nog een uurtje er aan plakken? Hmm, bad decision. Het laatste stuk wordt gedaan met pijn aan de voeten en met de 'oude' schoenen. Het wordt uiteindelijk een kilometer of 16. Grappig was wel dat het ijs het mogelijk maakte om eens over het water te lopen, maar dan anders. Onderweg de route aangepast om uiteindelijk weer terug te keren naar het oude plan ;-)  Het zal nog net zo vaak veranderen als dat er nog dagen te gaan zijn, maar hé, that's part of the fun.

Google Map

GPS Track

 

 

  donderdag, 1 januari 2009 + zondag 4 januari 2009

Rundum Hause.  San heeft nieuwe schoenen en een korte probeerwandeling om te kijken hoe het gaat. Donderdag naar alle tevredenheid. Voor zondag stond eigenlijk een wandeling van 4 uur in het Haag Bos gepland, maar de sneeuw deed ons de plannen herzien.  Het werd een korte van een uur maar toch goed om er even uit te zijn. De blessures lijken zich terug te trekken maar het is afwachten of het daadwerkelijk zo is of maar een schijnbeweging. Het hardlopen zaterdag, hoe kort dan ook in verhouding tot een paar weken geleden, stemde tevreden.  


  donderdag, 25 december in het jaar der blessures 2008

Rondje Witteveen

Kerstochtend en alles meer dan rustig. Het plannen van grote routes is nog uit den boze, dus maar een standaardrondje van een kilometer of vijftien vlak bij huis. Het is zoals te verwachten erg rustig en zelfs de Schotse Hooglanders hebben hun kerstontbijt buiten ons zicht.  De discussie begint weer en eindigt weer met de vraag of we in 2009 of 2010 zullen gaan. En zoals verwacht  komen we er niet uit.  Maar we zijn na deze wandeling nagenoeg pijnvrij en da's alweer fijn.

 

Google Map

GPS Track

 

  zondag, 21 december in het jaar der blessures 2008

Dörenter Klippen

Met toestemming van de (fysio) therapeuten die zich bezig hilden met onze blessures, San (shin splint) en ik (knie, gewrichtsband) een beetje van het vlakke af, zelfs met een kleine aanmoediging. De Döhrenter Klippen lagen er een beetje droevig bij; een deken van miezerregen probeerde het voor ons te verstoppen.   En eigenlijk ging het best wel aardig. Eindelijk een klein beetje afwisseling van het vlakke lopen. Door het weer waren de paden drassing en verlaten maar tegen de tijd dat wij terugkwamen was het drukker en kwam de zon door. Maar knie en scheenbeen hielden het goed en ook later op de dag geen last er van.

Google Map

GPS Track

Elevation Track

  zondag, 14 december in het jaar der blessures 2008

Haaksbergen

Ah, bon!  Eindelijk weer eens een kleine wandeling. Een kleine miezerige 9 km, maar eindelijk weer een wandeling zonder al te veel last knie of voet  voor mij zowel als San. Het zal nog wel even duren voordat we weer op oude niveau zullen zijn, maar wie beweert dat geduld een schone zaak is, zit er ver naast. De watermolen van Haaksbergen is altijd wel een aardig punt om te beginnen, zeker als je voor de middag komt zodat je minder last hebt van mensen die nodig moeten 'uitbuiken'. Te ver voor de middag is ook weer niet gunstig want dan heb je last van mensen die op fietsen zonder achterspatborden hun frustraties botvieren.

Google Map

GPS Track

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 december 2008

Anyway, het heeft lang geduurd. Sommige zouden het een sabatical noemen, anderen luiheid, whatever! Door allerlei blessures van San en mij heeft het wandelprogramma er nogal onder geleden. Hoogtepunt had dit jaar de Pyreneeën moeten worden. maar door en het slechte mogelijkheden tot kamperen daar en een misstap van mij is er maar 1 fatsoenlijke wandeling uitgekomen.  Afhankelijk van onze blessures, San shinsplint en mijn knie, gaan we of volgend jaar of anders in 2010 de drie canyons met overnight doen; Bryce Canyon, Paria Canyon  en Grand Canyon.

 

 

Deze site is in doorlopende ontwikkeling.

12/29/2009